Flere kunstnere var flygtet til USA som følge af naziregimets forfølgelse under 2. verdenskrig. Efter krigen kom de nye tendenser derfor fra New York og ikke fra Paris som før krigen.


Det betød, at den abstrakte ekspressionisme blev den mest fremtrædende stilretning. Nu skulle det enkelte kunstværk fungere på egne præmisser i kunstnerens afsøgning af egen stil og udtryk. Det betød en mere intens fokusering på farver og flader, som gjorde op med det figurative i billedfladen. Den sanselige oplevelse af værket blev centralt.


I det vestjyske fik lokale kunstnere fra Esbjerg og Fanø opmærksomhed, da de i 1960erne dannede kunstnergruppen Konkylien. Gruppen ønskede at skabe opmærksomhed omkring den kunst, som blomstrede i det vestjyske. Nogle af de kunstnere, som prægede Konkyliens retning og profil var Bent Kokkenborg, Egon Svarrer, Harald E. Jacobsen og Ole Torben Jensen. De havde alle en relation til Fanø.


I løbet af 1960erne trænger en større grad af stilisering igennem med udgangspunkt i det figurative og naturobservationer fx Ortwin Nøbbe med en vis genkendelighed i sit motiv. Resultatet for mange blev imidlertid en stram og ekspressiv abstraktion. Her kan nævnes Lilli Ege, Helle Monies, Harald E. Jacobsen og, Jette With, K.R, Sonderborg og Villy Emil Hansen.

Ole Torben Jensen

(1933)

Født 1933 i Esbjerg. Han er uddannet på Tegne- og Kunsthåndværkerskolen i København.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Harald E Jacobsen 

(1885 - 1964)

Født i Skodborg. Uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Berlin og senere på Kunstakademiet i København under Viggo Johansen og Rostrup Boyesen.

Skov har ejer flere huse i Nordby det første fra 1919. Og han var i en lang periode hyppigt på Fanø. Han var en typisk Vestjysk maler, der fortolkede landsakber og havneliv i Esbjerg og Nordby.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Egon Svarrer 

 (1925 - 1981)

Født i Esbjerg. Uddannet bl.a. på Kunstakademiet og modtog her både sølv- og den lille guldmedalje. Han udstillede flere gange på Charlottenborg.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Ortwin Nøbbe 

 (1926 - 2009)

Født i 1926 i Flensborg. Søn af maleren Erwin Nøbbe.

Uddannet i Flensborg, på Bizzi Høyers Malerskole og på Kunstakademiet i København under prof. Axel Jørgensen. Han arvede familiens hus på Nord Land i Sønderho, hvor han stadig bor. Ortwin Nøbbe har arbejde med mange materialer og i flere forskellige motiver og emner.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Lili Ege 

(1913)

Født 1913 i Halsted på Lolland. Uddannet på Tegne- og Kunstindustriskolen, og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Helle Monies

(1923)

Født 1923 i København. Uddannet ved billedhugger Lucknow-Nielsen, på Bizzi Høyers malerskole og senere på Kunstakademiet. Siden barn-dommen er hun kommet regelmæssigt på Fanø. Hun er i familie med Ruth Heinemann, Helle Monies er inspireret af Fanøs natur og arbejder i laveringer, akvarel, kul og tryk.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Jette With

(1940)

Født i 1940. Museet har ingen oplysninger om denne kunstner. Men vi ved at hun har opholdt sig i BKF-huset i Sønderho.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

K.R.H. Sonderborg

(1923)

Født i 1923 i Sønderborg, tysk billedkunstner. Udstiller mest i Tyskland.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Villy Emil Hansen

(1936 - 1997)

Maler og grafiker, født i Vejle. Uddannet skiltemaler i Vejle, modtog tegneundervisning på Odense Tekniske Skole ved Albert Elmstedt 1957 - 58. Der er ikke kendskab til nogen tilknytning til Fanø.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN