Fem stjerner til Benjamin Asmussens bog "Kina til Fanø"
"Kataloget er særdeles indbydende med masser af flotte illustrationer. Kombinationen af tekst og billeder er optimal, så alle læsere kan sætte sig ind i kultur og levevis gennem århundreder i Riget i Midten".
Niels Lyksted i Kulturinformation
Bog og udstilling – En oplevelse af de helt store
skriver Erik Ingemann Sørensen på Historie-online: "Det er lykkedes Benjamin Asmussen at lave denne fantastiske udstilling og tilhørende bog. Jeg kan kun anbefale at købe bogen samt at besøge Fanø Kunstmuseum. En oplevelse af de helt store.
Bogen Kina til Fanø – kinesiske skatte fra Nationalmuseet er udgivet af Fanø Kunstmuseum i samarbejde med Gads Forlag og skrevet af museumsinspektør, ph.d. Benjamin Asmussen fra M/S Museet for Søfart, der i en årrække har forsket og formidlet dansk-kinesiske forbindelser. Se forlagets pressemeddelelse her.
Von China bis Fanø. Informationen auf Deutsch >>>
Fanø Kunstmuseum, Nationalpark Vadehavet og The Society of Wildlife Artists (SWLA) byder velkommen til en unik udstilling, der er resultatet af et mangeårigt samarbejde.
Samarbejdet med SWLA opstod i 2017. Naturvejleder ved Fanø Kommune, Marco Brodde, der selv er medlem af kunstnergruppen udviklede dengang idéen om at lade nogle af de fremmeste naturkunstnere i Europa besøge Vadehavet.
Udvalgte medlemmer af SWLA har gennem to ugelange besøg arbejdet med Vadehavets landskaber, dets fugle og kulturhistorie på papir, lærred og i skulpturer. Første gang i Tøndermarsken og Vadehavets sydlige del i 2019. Efter Corona-pandemien besøgte en ny SWLA gruppe Fanø og den nordlige del af Vadehavet. Gennem workshops for skoler og forskellige events mødte lokalbefolkningerne de forskellige kunstnere og fik indblik i den kreative proces.
Besøg – venter besøg – får besøg – kommer på besøg
Udstillingen vistes indtil til 22. oktober 2023
"Livet på en ø bærer præg af, at mændene sejlede ud. På Fanø var det på langfart. Det skabte en form for besøgssituationen, hvor man kan sige, at mændene kom på besøg, når de var hjemme og kvinderne venter på besøg, når mændene er ude. Det gav en helt speciel livsform, for kvinderne klarede alt, både de typiske kvindejobs men også mændenes job, så når mændene var hjemme var deres rolle ikke klart defineret, for øsamfundet fungerede som et matriarkat".
Fanø Kunstmuseum. Nord Land 5, Sønderho, 6720 Fanø
Åbningstider: Tirsdag - søndag 13-17. Mandag lukket. Entré m.m. >
Tlf. 75 16 40 44 – CVR nr.: 17 31 42 38 – post@fanoekunstmuseum.dk
Opdateret 2. oktober 2024.